Femeile intră frecvent la magazinele second-hand

22.10.2018

Comercianții cu amănuntul se plâng de scăderea vânzărilor și își doresc să se orienteze spre magazinele second-hand. Avantajul este că magazinele second-hand se încadrează în această categorie de comerț și în plus astfel de afaceri sunt destul de profitabile pentru că nu apare lipsa cererii ca în alte domenii.

Oamenii sunt tot mai mult interesați de hainele second-hand pentru simplul fapt că arată destul de bine și sunt mai ieftine decât hainele noi. De asemenea, ei pot astfel achiziționa un produs de brand care deși este puțin uzat, arată la fel de bine ca produsul nou.

În prezent, în aceste vremuri economice dificile, femeile îndeosebi preferă să-și achiziționeze produse second-hand și să fie îmbrăcate cu haine aduse din străinătate care arată mult mai bine ca acelea din magazinele din țară. Având în vedere cât de scumpe sunt hainele noi de firmă, un salariat cu un venit normal nu-și poate permite un astfel de produs.

În ziua de azi nu este o rușine să-ți cumperi produse de la magazine second-hand. Chiar și în revistele de modă apar persoane care intră să cumpere lucruri din magazinele de mâna a doua. Ele știu că în astfel de magazine au posibilitatea de a găsi bunuri cu un design deosebit, care arată destul de bine din punct de vedere calitativ și în plus au și un preț accesibil. Foarte mulți oameni preferă astfel de lucruri dar nu le place să recunoască că au în garderobă produse cumpărate din magazinele second-hand. Imaginile sunt ideale pentru articole și îndeamnă cititorii să le deschidă. Prima imagine din articol va fi folosită pentru a-l reprezenta, astfel că aceasta joacă un rol crucial și poate mări atractivitatea articolului.

Femeile intră frecvent la magazinele second-hand și chiar urmăresc când acestea primesc un lot nou de marfă. În rafturile pentru magazin ele pot găsi tot felul de articole de îmbrăcăminte, accesorii, dar și costume sau bleizere elegante expuse pe umerașe. Multe femei își doresc să-și achiziționeze produse frumoase pentru fiecare sezon și la un astfel de magazin au posibilitatea de a lua piese de vestimentație deosebite, aduse din străinătate, la prețuri mici. Unele persoane își iau haine pe care le poartă doar o perioadă scurtă de timp, apoi renunță la ele, sau își achiziționează diverse accesorii pentru a se asorta la alte produse pe care le au deja în garderoba lor.

Sunt persoane care intră în magazinele second-hand doar din curiozitate. Se opresc să vadă ce marfă s-a adus, iar dacă observă ceva deosebit cumpără neapărat. Au ochii formați pentru calitatea produselor și sunt foarte atente și la preț, să fie corect. De la un magazin second-hand nu știi niciodată la ce să te aștepți, pentru că marfa se schimbă foarte repede, chiar în fiecare săptămână și de aceea interesul de a intra, la clienți, este destul de mare.

Sunt magazine care și-au format deja un renume, pentru că zvonurile că au marfă de calitate circulă repede între femei, la ele se desfășoară o adevărată ,,luptăˮ atunci când se aduc produse noi sau când se fac reduceri de preț. Magazinele sunt pline de cliente, fiecare pleacă cu sacoșele mari cu articole de îmbrăcăminte și accesorii diverse cumpărate la prețuri mici, avantajoase, uneori de nerefuzat.

Patronii de magazine second-hand au foarte multe avantaje de pe urma acestor afaceri. Dacă se află în calitatea de revânzători și au cumpărat bunurile dintr-un alt stat membru, de la furnizori neimpozabili (persoane fizice) sau de la furnizori impozabili ce nu au exercitat dreptul de deducere TVA la achiziția bunurilor, vor avea un regim special second-hand. Avantajul este următorul: vor trece bunurile pe factură dar vor înscrie că nu este dedus TVA la achiziția acestora. Pe factură furnizorul trebuie să scrie că livrarea este scutită, fără drept de deducere.

Cumpărătorii din țara noastră nu vor datora TVA în România. Deci ei nu vor avea obligații fiscale de plată, de raportare TVA în țară. Achiziția cumpărătorilor sau a patronilor de second-hand nu este impozabilă în România. De asemenea, achiziția nu este impozabilă nici în statul de unde se colectează sau se achiziționează bunurile aduse la magazinul second-hand. Aceste achiziții ce se fac în diverse state membre sunt avantajoase, pentru că nu trebuie să se înregistreze în scop de TVA în România. 

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți